Zimska škola Političke akademije HDZ-a BiH na Kupresu

Zimska_skola_PA_Kupres_2014_450_x_300
Politička akademija HDZ BiH održala je svoju Zimsku školu na Kupresu od 5. do 7. veljače 2014.godine.

Tijekom trodnevne Zimske škole Političke akademije HDZ BiH u proteklom tjednu na Kupresu, u organizaciji Političke akademije HDZ BiH i partnerske Zaklade Hanns Seidel, polaznici III. generacije HDZ BiH su imali predavanja sa središnjim temama vezanim za Europsku uniju i radionice na teme pisanja projekata.  Predavači na Zimskoj školi PA HDZ BiH su bili ugledni predavači i stručnjaci iz BiH i Hrvatske koji su kroz svoja specifična predavanja i radionice analizirali pristup Bosne i Hercegovine Europskoj uniji i uspješno pisanje projekata za različite EU fondove.
Na početku održavanja Zimske škole Političke akademije HDZ BiH sudionike i goste pozdravili su Lidija Bradara, ravnateljica Političke akademije HDZ BiH,  Dr. Martin Axmann, Predstavnik Zaklade Hanns Seidel za Mađarsku, Hrvatsku i Slovačku, Aleksandra Markić Boban, ravnateljica zagrebačkog ureda njemačke Zaklade Hanns Seidel, i Vlado Džoić, glavni tajnik HDZ BiH.
Prvoga dana,  prvo predavanje kao uvod u rad Zimske škole, je održao Veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Nj. E. gosp. Ivan Del Vechio na temu “Hrvatska u EU – polugodišnje iskustvo”, zatim Darija Ramljak, pomoćnica ravnateljice Uprave za europske integracije Vijeća ministara BiH (DEI VM) na temu „Europski put Bosne i Hercegovine – napredak i trenutni izazovi“ a  mr.sc. Aleksandra Markić Boban, ravnateljica Zaklade HSS Zagreb, održala je predavanje na temu Politika proširenja EU„. 

 

Drugoga dana je mr.sc. Dinka Krčelić ( Projectus grupa) započela dvodnevnu intenzivnu radionicu vezanu za uspješno pisanje projekata, životopisa i motivacijskog pisma prema europskim standardima. Radionice i vježbe su održane na teme: Program „Mladi na djelu“, priprema projekta (o programu, prioriteti, tko može sudjelovati, način prijave, primjeri projekata, smjernice kako napraviti projekt),  Priprema projekta, odabir teme projekta, pisanje projektnog prijedloga (smjernice kako napraviti projekt, brainstorming, stablo problema, stablo ciljeva, logična matrica, podjela zadataka), Pisanje projektnog prijedloga (grupni rad), Predstavljanje projektnih zadataka (grupni rad) i Kako se predstaviti EU poslodavcu: CV i Motivacijsko pismo, intervju.

Predsjednik HDZ-a BiH prof.dr.sc. Dragan Čović je posjetio Zimsku školu Političke akademije HDZ BiH u četvrtak 6. veljače i obratio se sudionicima i organizatorima pozdravivši aktivnosti i trud koji polaznici škole Akademije, kao budući kadrovi HDZ BiH,  ulažu kako bi stekli dodatna znanja i iskustva u pripremi za političko djelovanje. Istaknuo je kako će projekti koji imaju za cilj obrazovanje i izvrsnost u znanju i djelovanju uvijek imati potporu predsjednika HDZ-a BiH.

Rad Zimske škole Političke akademije HDZ BiH je ocijenjen izvrsnim od strane polaznika, predavača i dužnosnika, a tijekom zaključivanja rada rukovodstvo Političke akademije HDZ BiH je najavilo početak drugog semestra za III. generaciju polaznika, kao i neke nove projekte.

Adresa:
Kneza Domagoja bb
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

E-mail: [email protected]
Telefon: +387 36 382 314
https://politicka-akademija.ba
Copyright Politička Akademija