Susret partnera Zaklade Konrad Adenauer u BiH

KAS_BiH_i_PA_HDZ_BiH_27.5.14_naslovna_350_x_263
Predstavništvo Zaklade Konrad Adenauer u Bosni i Hercegovini (KAS BiH) organiziralo je susret partnera u Sarajevu kojima je prezentirana buduća suradnja, načela rada i načini potpore projektima. Pozvani partneri na jučerašnji susret su bili predstavnici političkih akademija stranaka obitelji Europske pučke stranke u Bosni i Hercegovini te predstavnici institucija BiH i nevladinih organizacija s kojima KAS BiH surađuje već duže vrijeme.

Dr. Karsten Dummel, direktor KAS-a u BiH, je parterima predstavio rad Zaklade Konrad Adenauer, nove tendencije i smjernice budućeg  djelovanja, načine kako i koji će se projekti podržati. Dr. Dummel je istakao kako vrlo važno međusobno upoznavanje partnera KAS-a u BiH i jače umrežavanje u budućnosti. Pojašnjeni su tehnički detalji u svezi financiranja projekata i administrativna pravila koja treba poštovati u realizaciji zajedničkih projekata. Svi parteri KAS-a u BiH su predstavili svoju organizaciju, djelovanje, iskustva i rezultate.

Damir Džeba, izvršni ravnatelj Političke akademije HDZ-a BiH, predstavio je Akademiju partnerima KAS-a BiH na kojoj, od osnutka 13. svibnja 2010. godine do danas,  predavalo 60ak uglednih doktora znanosti, diplomata, političara, stručnjaka iz raznih oblasti i institucija i organizacija, s oko 150 organiziranih i provedenih aktivnosti. Sudionici su upoznati kako je program Akademije, predviđen kao stalna i cjeloživotna edukacija, namijenjen primarno članstvu stranke, ali i osobama iz drugih političkih stranaka (članica EPP-a), zatim medija, javnog sektora, gospodarstva, te ostalim zainteresiranim pojedincima iz zemlje i iz inozemstva.

Najveći projekt je svakako trajna aktivnost jednogodišnje dvosemestralna nastava u trajanju od 160 sati nastave za odabrane polaznike škole PA HDZ BiH. Polaznike na interni javni poziv PA HDZ-a BiH delegiraju županijske i regionalne organizacije stranke, te tijela stranke. Zemljopisnu strukturu polaznika ravnomjerno prati organizacijski ustroj stranke. Tako su I., II. i III. generaciju činili polaznici(ce) iz 30ak općina i  gradova, pri čemu je bio jednak omjer polaznica i polaznika. Od početno upisanih 43 izobrazbu su uspješno završili 35 u prvoj generaciji i 42 upisanih 40 su uspješno završili a u III. generaciji ima 40 upisanih polaznika. 

U svome djelovanju Politička akademija surađuje s raznim obrazovnim i znanstvenim institucijama, zakladama, međunarodnim organizacijama i političkim strankama iz zemlje i svijeta, a KAS BiH je dugogodišnji partner HDZ-a BiH s kojim se nastavlja zajednička suradnja na raznim projektima.
KAS_BiH_i_PA_HDZ_BiH_27.5.14_7_350_x_263 

Adresa:
Kneza Domagoja bb
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

E-mail: [email protected]
Telefon: +387 36 382 314
https://politicka-akademija.ba
Copyright Politička Akademija