Studenti politolozi završili praksu u HDZ BiH

Politolozi_FF_-_praksa_u_HDZ_BiH_410_x_308
Studenti Studija Politologije, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, obavili su praksu u HDZ BiH. Na petoj godini Studija politologije studenti izabiru obvezni kolegij pod nazivom „Praksa u političkim strankama“. Cilj ovoga kolegije jeste upoznavanje studenata, budućih politologa, s organizacijom i načinom rada u političkim strankama.

Damir Džeba, glavni tajnik Političke akademije HDZ BiH,  kao mentor  tijekom prakse sa studentima je proveo praktični i teorijski  program u trajanju trideset sati.  Program se sastojao od upoznavanja politologa s praktičnim iskustvima dužnosnika HDZ BiH iz područja diplomacije, međunarodnih odnosa i vanjske politike, s iskustvima dužnosnika HDZ BiH u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, organizaciji i provedbi izborne kampanje, zatim o zasebnim organizacijskim cjelinama odnosno Političkoj akademiji, Mladeži i Zajednici žena HDZ BiH te općenito o nastanku i ustroju HDZ BiH.
 

Nakon obavljene prakse studenti su evaluirali obavljenu praksu ocjenjujući zadovoljstvo obrađenim temama, kvalitetom izvedbe te korisnost prezentiranih sadržaja, dajući konkretne prijedloge i sugestije za unaprjeđenje programa prakse u HDZ BiH, a mentor Džeba je nazočnima potvrdio uredno obavljanje prakse u HDZ BiH.

Adresa:
Kneza Domagoja bb
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

E-mail: [email protected]
Telefon: +387 36 382 314
https://politicka-akademija.ba
Copyright Politička Akademija