Sastanak IRI mreže europskih političkih zaklada, instituta i akademija (EPPFI) u Sarajevu.

IRI-EPPFI-Jakisa_350_x_263
U Sarajevu je prošli tjedan, od 24.-26. listopada, održan susret Mreže europskih političkih zaklada, instituta i akademija stranaka desnoga centra (EPPFI). Međunarodni tajnik Mladeži HDZ BiH Zdravko Jakiša sudjelovao je na ovom godišnjem okupljanju EPPFI mreže u ime Političke akademije HDZ-a BiH.
Sastanak je održan u organizaciji Međunarodnog republikanskog instituta (IRI), koji već 15 godina okuplja desno orijentirane stranačke institute i akademije iz cijele Europe. Tijekom niza godina stvorena je mreža ovih organizacija, čiji je član i Politička akademija HDZ BiH. Sudionici godišnjeg sastanka bili su predstavnici političkih akademija i instituta iz više od 15 zemalja, a svi oni prezentirali su aktivnosti svojih organizacija u protekloj godini, s posebnim naglaskom na aktivnosti koje su provedene tijekom predizbornih kampanja.

Organizator je posebno istaknuo dobar rad Političke akademije HDZ BiH u protekloj godini, ponajviše teme okruglih stolova i tribina te edukacija koje je Politička akademija HDZ BiH provodila u protekloj godini. Politička akademija HDZ BiH dobila je posebne pohvale za aktivnosti koje provodi s polaznicima jednogodišnjeg programa ove organizacije, odnosno za program koji polaznici slušaju tijekom jedne akademske godine.
Međunarodni tajnik Mladeži HDZ BiH posebno je izlaganje posvetio izbornoj kampanji HDZ BiH, stavljajući poseban naglasak na HDZ BIH TV, što su okupljeni ocijenili jedinstvenim projektom u regiji te istaknuli kako HDZ BiH i Politička akademija idu ukorak s vremenom, prateći sve moderne tehnologije u provedbi svojih aktivnosti.

Međunarodni republikanski institut dogovorio je sa političkim akademijama i institutima nastavak suradnje, a dogovoreni su i konkretni projekti za narednu godinu, u kojima će sudjelovati i Politička akademija HDZ BIH.

Adresa:
Kneza Domagoja bb
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

E-mail: [email protected]
Telefon: +387 36 382 314
https://politicka-akademija.ba
Copyright Politička Akademija