Programska konvencija Mladeži HDZ-a BiH u Vitezu

VITEZ, 30.08.2014. Programska konvencija Mladeži HDZ BiH, pod nazivom „Opredjeljenje!" održana je u Vitezu. 

Lidija_Prog_konv_Mladezi_Vitez_450_x_338 

Jedina hrvatska Mladež iz Bosne i Hercegovine koja je odnedavno pridruženi član YEPP-a (Mladež Europske pučke stranke), najbrojnija hrvatska Mladež i jedna od najorganiziranijih Mladeži u BiH, na danas održanoj Programskoj konvenciji, usvojila je novi program.

„Opredjeljenje!" naziv Programske konvencije Mladeži, znači Opredjeljenje za bolji položaj hrvatskog naroda i svih naroda u BiH, rekao je Vedran Kožul, predsjednik Mladeži HDZ BiH, na otvaranju Programske konvencije, te pozdravio sve nazočne članove Mladeži, kojih se za ovu prigodu u Vitezu okupilo više od 400 izaslanika, izaslanstvo Mladeži HDZ RH, Federica Potočnika, povjerenika za članstvo YEPP-a, predstavnike Hrvatskog studentskog politološkog foruma (HSPF) te sve uvažene članove Predsjedništva HDZ-a BiH.

Na Programskoj konvenciji Mladeži, nazočili su dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH i kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, Nikola Lovrinović, zamjenik predsjednika HDZ BiH, Borjana Krišto i Marinko Čavara, dopredsjednici HDZ BiH, Lidija Bradara, članica Predsjedništva HDZ BiH i predsjednica ŽO HDZ BiH ŽSB, Marina Pendeš, članica Predsjedništva HDZ BiH i zamjenica ministra obrane BiH, i brojni drugi stranački dužnosnici na svim razinama vlasti.

Lidija Bradara, članica Predsjedništva HDZ BiH i predsjednica ŽO HDZ BiH ŽSB, kao domaćin u Vitezu, i kao ravnateljica Političke akademije HDZ BiH, koja je do sada „odgojila" tri generacije polaznika ove akademije, a trenutno ide upis i četvrte generacije je rekla: „Politička akademija unapređuje znanja i vještine mladih ljudi... i vješto organizira razne tribine, predavanja i okrugle stolove, na teme obrazovanja, braniteljske populacije, zdravstva, medijskog informiranja, a pripremaju se i mnoge druge važne teme, koje uvelike pomažu Mladeži" Na kraju svoga govora, ravnateljica Bradara je poručila Mladeži da se za sve moraju izboriti svojim radom.


Federico Potočnik, povjerenik za članstvo YEPP-a, govorio je kao izaslanik svoje organizacije, te podržao rad Mladeži HDZ BiH, koji se jasno vidi kroz viziju i ciljeve koju je Mladež HDZ BiH sebi zadala. Povjerenik Potočnik je kazao kako vodstvo HDZ-a BiH mora biti ponosno na svoju Mladež, koja se istinski potrudila da postane pridruženi član YEPP-a. „Iskoristite primjere YEPP-a za bolju radnu atmosferu i učinite da BiH bude bolja za život mladih ljudi" zaključio je Federico Potočnik, povjerenik za članstvo YEPP-a.

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović, uz pozdrave Mladeži, kazao kako je Mladež uz Zajednicu žena i Političku akademiju jedan od tri stupa HDZ-a BiH. Predsjednik Čović kratko se osvrnuo na događanja koja su obilježila ovaj tjedan iza nas, a posebno na svečanost obilježavanja 24. obljetnice od utemeljenja HDZ-a BiH, kazavši koliko se toga promijenilo u ove 24 godine od samog osnivanja stranke, pa do danas. Predsjednik je dao snažnu potporu Mladeži u njihovom radu.
Predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH dr. Dragan Čović, na Programskoj konvenciji objavio je i službeno svoju kandidaturu za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, te predstavio program za izbornu kampanju.
„HDZ BiH sa strankama HNS-a u Opće izbore ide s programom za budućnost BiH, koncipiranim u sedam točaka, a to su novi federalni ustroj BiH koji će jamčiti jednakopravnost hrvatskoga naroda; kandidacijski status za EU u sljedeće četiri godine; gospodarski rast i razvoj; pravna država i odlučna borba protiv korupcije i kriminala; socijalna pravednost; zaštita dostojanstva i prava branitelja Domovinskoga rata i očuvanje hrvatske kulturne baštine", zaključio je predsjednik Čović.

Program za dostojan život svakog mladog čovjeka u ovoj zemlji sadržan je u Programskoj deklaraciji koja se zajednički usvojila, a predstavlja viziju, odlučnost, ustrajnost...
Iako najavljena za mjesec lipanj, Programska konvencija Mladeži HDZ BiH održala se danas, a razlog odgađanja su katastrofalne poplave koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu.
Svjesna političke odgovornosti najjače i najbrojnije organizacije hrvatske mladeži u Bosni i Hercegovini, poučena borbom hrvatskoga naroda u BiH za političku slobodu, za nacionalni, kulturni i vjerski identitet, te državnopravnom subjektivnošću kroz proteklih četrnaest stoljeća, s posebnim osvrtom na povijesna zbivanja početkom devedesetih godina 20. stoljeća, Mladež Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine dosljedno će se boriti za ostvarenje i promicanje interesa hrvatske mladeži kao i hrvatskoga naroda u cjelini na čitavom prostoru BiH.

Mladež HDZ BiH posebno je istaknula svoje „Opredjeljenje" za:

I. Za jednakopravni ustavno-pravni položaj hrvatskog naroda u BiH i izgradnju moderne i pravne države.
II. Za očuvanje identiteta, povijesti, jezika, kulture, tradicije i vrijednosnih temelja hrvatskog naroda u BiH
III. Za odgovornu politiku razvoja BiH i politiku mladih
IV. Za Europsku budućnost BiH

Video prilog pogledajte OVDJE

Adresa:
Kneza Domagoja bb
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

E-mail: [email protected]
Telefon: +387 36 382 314
https://politicka-akademija.ba
Copyright Politička Akademija