Prof. dr. sc. Dragan Čović održao predavanje na Političkoj akademiji HDZ BiH

pred_PA_220_x_165 Mostar, 24.11.2010. U srijedu, 24. studenoga 2010. godine, je u Velikoj dvorani Doma HDZ BiH u Mostaru, u organizaciji Političke akademije HDZ BiH, održan seminar za nositelje političke odgovornosti s lokalne i regionalne razine iz redova Alumni kluba Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta iz RH.

Pozdravne i uvodne riječi uputila je Lidija Bradara, ravnateljica Političke akademije HDZ BiH. Nakon Bradare, nazočne je pozdravio Srećko Prusina, ravnatelj Zaklade hrvatskog državnog zavjeta. Prusina je izrazio zadovoljstvo viđenim i najavio nastavak suradnje s HDZ BiH i Političkom akademijom HDZ BiH. Također, Prusina je uručio nastavni plan i program Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta predsjedniku HDZ BiH, prof. dr. sc. Draganu Čoviću. Seminaru je nazočila i Aleksandra Markić, voditeljica ureda Zaklade Hanns Seidel u Zagrebu.

Predsjednik HDZ BiH prof. dr. sc. Dragan Čović je održao predavanje s temom Politička situacija u BiH s osvrtom na položaj Hrvata u BiH. Predsjednik HDZ BiH pojasnio je svima trenutno političko stanje u BiH te kako je organizirana vlast u državi. „Budući da se obilježava petnaesta obljetnica Daytona, mi pokušavamo poslati poruku da se dobije Ustav koji će biti po mjeri tri konstitutivna naroda. Odnosi u BiH su dosta složeni i Ustav se mora mijenjati“ naglasio je Čović istaknuvši kako je želja HDZ BiH je stabilna i europska BiH, gdje će Hrvati imati svoju vladu, parlament, pravosuđe, četiri federalne jedinice sa hrvatskom većinom te lokalnu samoupravu.

Prof. dr. Dragan Čović je također istaknuo kako je promjena Ustava jedini put za Europsku BiH, te da će se na tome raditi.  Kazao je i to da budući da su Hrvati malobrojniji narod mora se ići ka implementiranju izbornih rezultata u naredna dva mjeseca i da se nipošto ne smije odustati od uspostave izvršne vlasti. Na kraju je dodao kako je želja hrvatskog naroda u BiH, stabilna i europska BiH, sa tri razine vlasti, te da se nada da će do sljedećih izbora u BiH na snazi biti novi Ustav.

Adresa:
Kneza Domagoja bb
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

E-mail: [email protected]
Telefon: +387 36 382 314
https://politicka-akademija.ba
Copyright Politička Akademija