Politička akademija HDZ-a BiH održala javnu tribinu u Rami

DAM_3572

Politička akademija HDZ-a BiH u suradnji sa Zajednicom žena HDZ-a BiH Rama, u petak večer u dvorani HE Rama organizirala je javnu tribinu pod nazivom ''Žene u gospodarstvu''. U ime domaćina nazočnima se obratila predsjednica Zajednice žena HDZ-a BiH Rama Ivka Krešo, dok je u ime Političke akademije HDZ-a BiH nazočne pozdravio glavni tajnik Igor Bašić.

DAM_3575

U punoj dvorani HE Rama predavači na temu ''Žene u gospodarstvu'' bili su prof.dr. Zdenko Klepić, prorektor Sveučilišta u Mostaru i profesor na Ekonomskom fakultetu i Dalfina Bošnjak, direktorica Mostarskog sajma. U prvom dijelu predavanja prof.dr. Zdenko Klepić prisutne je upoznao sa osobinama žena kao menadžera, napretkom žena na visokim pozicijama kroz povijest te statistikama kada je u pitanju zastupljenost žena u gospodarstvu, kako u svijetu, tako i u Bosni i Hercegovini. U drugom dijelu predavanja, dugogodišnja direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak prisutnima je iznijela svoja iskustva kao žena menadžer koja već petnaest godina uspješno vodi navedenu tvrtku.

DAM_3576

Nakon pitanja prisutnih zaključak javne tribine je kako u gospodarstvu ima premalo žena na čelnim pozicijama te da se svakako to treba promijeniti. Međutim bitno je da se žene ostvare i kroz obitelj nakon čega im i u karijeri bude lakše, dok mlade žene brže popuštaju pod pritiscima poslovnog okruženja.

Adresa:
Kneza Domagoja bb
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

E-mail: [email protected]
Telefon: +387 36 382 314
https://politicka-akademija.ba
Copyright Politička Akademija