Polaznici Političke akademije HDZ-a BiH u studijskoj posjeti Bruxellesu

RSI_370_x_164
U zajedničkoj organizaciji Robert Schuman Instituta i Wilfried Martens Centra za europske studije organizirana je studijska posjeta Bruxellesu. Seminar je organiziran za 14 mladih političara iz zemalja Zapadnog Balkana poput Albanije, BiH, Kosova, Makedonije te Srbije. Među njima su bila i dva člana Mladeži HDZ-a BiH, ujedno i polaznici Političke akademije HDZ-a BiH, Lucija Rozić i Bojan Petrović. Sudionici su prije ove posjete sudjelovali na uvodnom seminaru ovog projekta u Budimpešti da bi ostvarili temeljna znanja o Europskoj uniji.
BP_LR_-_EPP_300_x_219 

Tijekom boravka u središtu Europske unije sastanci su se održavali u Europske pučke stranke. Među brojim važnim sugovornicima našlo se i nekoliko članova EU parlamenta među kojima treba izdvojiti hrvatskog zastupnika Andreja Plenkovića te glavnog tajnika EPP-a Antonia Lópeza-Istúriza.

BP_LR_-_Andrej_Plenkovic_280_x_397 

Svi sugovornici su izrazili jasnu želju za što bržim europskim integracijama, ali da pred državama stoje jasni ciljevi koje trebaju ispuniti ukoliko žele postati dio europske obitelji.

Adresa:
Kneza Domagoja bb
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

E-mail: [email protected]
Telefon: +387 36 382 314
https://politicka-akademija.ba
Copyright Politička Akademija