Počela nastava za II. generaciju polaznika jednogodišnje izobrazbe PA HDZ BiH

pocetak_II_generacija_350_x_263
MOSTAR, 22. 9. 2012. Politička akademija HDZ BiH u suradnji sa zagrebačkim uredom Zaklade Hanns Seidel započela je u subotu, 22. rujna 2012. godine, s nastavom za II. generaciju polaznika jednogodišnje izobrazbe Političke akademije HDZ BiH „Teorija i praksa politike".
Svečanost uoči početka nastave održana je u Velikoj dvorani Doma HDZ BiH u Mostaru.
Na svečanosti su se nazočnima obratili: Lidija Bradara, politička ravnateljica PA HDZ BiH, Aleksandra Markić Boban, ravnateljica zagrebačkog ureda Zaklade Hanns Seidel, Dubravka Šuica, potpredsjednica HDZ Republike Hrvatske i prof. dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH.
Počela nastava za II. generaciju polaznika Političke akademije HDZ BiH
U organizaciji Političke akademije HDZ BiH u suradnji sa zagrebačkim uredom Zaklade Hanns Seidel u subotu i Zaklade hrvatskog državnog zavjeta 22. rujna 2012. godine u Domu HDZ BiH u Mostaru započela je nastava za II. generaciju polaznika jednogodišnje izobrazbe Političke akademije HDZ BiH „Teorija i praksa politike".
 

Svečanost otvaranja akademije za polaznike započela je intoniranjem akademske himne "Gaudeamus Igitur",a potom su se prigodnim uvodnim i pozdravnim riječima polaznicima i mnogobrojnim gostima obratili: Lidija Bradara, politička ravnateljica Političke akademije HDZ BiH, Aleksandra Markić Boban, ravnateljica Zaklade Hanns Seidel u Republici Hrvatskoj, Dubravka Šuica, potpredsjednica HDZ Republike Hrvatske, te prof. dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH.
Lidija Bradara, politička ravnateljica Političke akademije HDZ BiH, podsjetila je na značaj utemeljenja Političke akademije HDZ BiH i zahvalila se svima koji su pomogli i dalje pomažu zahtjevni i izazovni projekt Političke akademije HDZ BiH.
U ime Zaklade Hanns Seidel u Republici Hrvatskoj, obratila se ravnateljica Zaklade Aleksandra Markić Boban koja je upoznala nove polaznike s radom Zaklade. Predsjednik Zaklade hrvatskog državnog zavjeta Srećko Prusina zbog obveza nije mogao prisustvovati današnjoj svečanosti, te je poslao pismo čestitke i potpore drugoj generaciji PA HDZ BiH.
Prof.dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH u svom izlaganju je istaknuo kako je začetnik ideje pokretanja Političke akademije HDZ BiH bio sveučilišni profesor Zoran Tomić, te izrazio zadovoljstvo zbog činjenice što je ideja zaživjela. Prof.dr. Dragan Čović je naglasio kako je nezamislivo u politici, političkom životu i političkoj komunikaciji djelovati bez odgovarajuće pripreme i obrazovanja, te je u tome iznimna važnost obrazovanja budućih političara.

Dubravka Šuica, potpredsjednica HDZ RH u ime predsjednika HDZ RH Tomislava Karamarka podsjetila je na važnost suradnje dvaju sestrinskih stranaka, te podsjetila kako je prvenstveno emocionalna ,a potom i ustavna dužnost Republike Hrvatske da skrbi i brine o hrvatima u Bosni i Hercegovini.

Nakon svečanosti politička ravnateljica PA HDZ BiH Lidija Bradara otvorila je jednogodišnju izobrazbu II. generacije polaznika PA HDZ BiH, a prof.dr. Božo Žepić je polaznicima održao predavanje iz kolegija „Politički sustavi".

 

Adresa:
Kneza Domagoja bb
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

E-mail: [email protected]
Telefon: +387 36 382 314
https://politicka-akademija.ba
Copyright Politička Akademija