Održana Zimska škola XI. generacije PA HDZ BIH

Od 16.-19. siječnja 2022.god. na Kupresu je održana „Zimska škola“ za XI. generaciju polaznika PA HDZ BIH . ''Zimska škola'' je dio programa PA HDZ BIH koji se održava u sklopu dvosemestralne nastave.

I ovaj put ''Zimska škola'' održana je u prekrasnom ambijentu hotela Adria-ski, Kupres.

Osim polaznika XI. generacije PA HDZ BiH na zimskoj školi sudjelovali su i alumnisti prošlih generacija PA HDZ BIH kao i alumnisti Političke akademije Zaklade HDZ-a iz RH.

Uvodne riječi i pozdrave uputili su Lidija Bradara, politička ravnateljica PA HDZ BIH, Srećko Prusina, ravnatelj Zaklade Hrvatskog državnog zavjeta  i Aleksandra Markić Boban, ravnateljica ureda Zaklade Hanns Seidel u RH.

Uvodno predavanje održao je Josip Brkić, zamjenik ministra vanjskih poslova u Vijeću ministara, a nakon toga je uslijedila radionica na temu „Pregovaranje i posredovanje u pregovorima“ pod vodstvom dr. Sebastian von Münchow iz Europskog centra za sigurnosne studije George C. Marshall.

Polaznici su kroz radionicu ''Kulkartoshka'' imali priliku kroz praktičan rad naučiti sve ono sa čime će se kroz politički život susresti kada je u pitanju pregovaranje.

Raznolikosti predavanja doprinijeli su i dr.sc. Sandro Knezović sa temom ''Geopolitika jugoistoka Europe'' te Ljubinka Garić kroz predavanje ''Tiktokizacija politike'' i radionici na istoimeni temu.

Primjere dobre prakse u političkom obrazovanju na predstavio je Srećko Prusina, ravnatelj Zaklade hrvatskog državnog zavjeta.

Na kraju je održan i okrugli stol političkih zaklada gdje su rad zaklada predstavili mr.sc. Aleksandra Markić Boban, Gábor Berczeli i Damir Džeba izvršni ravnatelj PA HDZ BIH. Na samom kraju polaznici su izložili svoju prezentaciju prvog ''Kupreškog biltena'' koju su izradili pod vodstvom Nikole Đuručića iz Zaklade Hanns Seidel.

Adresa:
Kneza Domagoja bb
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

E-mail: [email protected]
Telefon: +387 36 382 314
https://politicka-akademija.ba
Copyright Politička Akademija