Održana Klauzura HDZ BiH

Klauzura HDZ BiHKlauzura HDZ BiH u organizaciji Političke akademije HDZ BiH i Predsjedništva HDZ BiH održana je u petak, 16. srpnja 2010. godine, u Domu HDZ BiH u Mostaru. Na Klauzuri HDZ BiH predavači su bili: prof. dr. fra Iko Skoko s temom: „Sudjelovanje katolika u politici" i prof. dr. Dragan Čović s temom: „Uloga Klauzure u strategiji kampanje".

Prvo predavanje na Klauzuri HDZ BiH održao je prof. dr. fra Iko Skoko s temom „Sudjelovanje katolika u politici". U svome predavanju fra Skoko je istaknuo je kako je i sam papa Ivan Pavao II. svojom izjavom" Ne treba se bojat ljudi" pokazao kako se političari trebaju više okrenuti ljudima i više komunicirati s njima. Također, istaknuo je kako je Sv. Toma More zaštitnik ljudi iz vlasti i političara. Fra Skoko je naglasio kako je u katoličkoj crkvi jasno definirano kako se vjernici laici nipošto ne smiju odreći sudjelovanja u politici, te kako katolički mediji trebaju dosljedno prenositi istinu, a posebno je definirano to da katolička vjera vjernike obvezuje obavljati svoje dužnosti u skladu sa zakonom.

226A480E4A2B-2

Drugo predavanje na Klauzuri održao je predsjednik HDZ BiH prof. dr. Dragan Čović na temu „Uloga Klauzure u strategiji kampanje". Prof. dr. Dragan Čović je objasnio značenje riječi klauzura, koja kako je rekao označava raspravu o važnim političkim pitanjima. Poručio je kako se od svakog političara traži potpuna predanost i sudjelovanje u političkoj kampanji, te da se to traži i od kandidata HDZ BiH. Obrazložio je i činjenicu kako se nositelji lista ne smiju bojati javnih nastupa, niti komuniciranja s ljudima, a nipošto se ne smije dogoditi da ne poznaju značenje nekih važnih termina, koji su aktualni u politici.

31775D880ACF-2

„Mi smo svi jedna velika obitelj koja ćemo zajedno podijeliti radost 4. listopada 2010, a ta radost će biti osvojenih 130 000 glasova Borjane Krišto, kandidatkinje HDZ BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH", kazao je prof. dr. Čović. Prof. dr. Dragan Čović je izrazio svoje uvjerenje kako će HDZ BiH u svih pet županija gdje Hrvati mogu očekivati da budu uključeni u vlast dobiti većinu glasova hrvatskog biračkog tijela.

[pogledajte galeriju fotografija]

Adresa:
Kneza Domagoja bb
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

E-mail: [email protected]
Telefon: +387 36 382 314
https://politicka-akademija.ba
Copyright Politička Akademija