Održana Programska klauzura HDZ-a BiH na Kupresu 8. i 9. svibnja 2015. godine

Programska_klauzura_HDZ-a_BiH_8._i_9._svibnja_2015._-_Kupres_450_x_338
KUPRES, 08.-09. svibnja 2015. Jedan od sedam odgovora – tema po kojima se vodio HDZ BiH i stranke okupljene oko HNS-a u izbornoj kampanji 2014. godine, kako bi ljudi u BiH bolje živjeli i radili jest Gospodarska održivost, rast i razvoj - investicije i nova radna mjesta.
Razvoj gospodarstva, povećanje zaposlenosti i životnoga standarda građana cilj je kojem sve druge politike trebaju biti u službi. Postojeći rast gospodarstva nastojati intenzivirati, jer BiH ima materijalne i ljudske resurse za znatno brži razvoj. Pretpostavka za to jeste društveni konsenzus svih političkih aktera... kazali su panelisti na izlaganju programske klauzure HDZ-a BiH na temu „Gospodarstvo“ održane ovog vikenda na Kupresu u organizaciji HDZ-a BiH i Političke akademije HDZ BiH.

Kratki uvod u programsku klauzuru napravio je Damir Džeba izvršni ravnatelj Političke akademije HDZ-a BiH.
Programska_klauzura_HDZ-a_BiH_8._i_9._svibnja_2015._-_Kupres_2_400_x_300

Lidija Bradara, politička ravnateljica Akademije u svom obraćanju je kazala: „Mi smo u 2014. godini organizirali osam okruglih stolova na aktualne teme, potom smo iz toga izvukli naših sedam hrvatskih odgovora korištenih u kampanji za Izbore 2014. godine. Ovdje u lijepom Kupresu smo započeli naš pobjednički pohod sa naših sedam hrvatskih odgovora i sa našim hrvatskim izborom“.
Programska_klauzura_HDZ-a_BiH_8._i_9._svibnja_2015._-_Kupres_3_400_x_300
„Sada smo u situaciji da imamo naš hrvatski izbor i situaciju da implementiramo naših sedam hrvatskih odgovora. Stoga smo mi kao Politička akademija dobili zadaću, da uz Hrvatsku demokratsku zajednicu (HDZ BiH) nastavimo našu tradiciju organiziranja okruglih stolova, konferencija, savjetovanja i tribina kako bi sve ove naše teme, sva životna pitanja koja su aktualna u BiH, kako u FBiH tako i u RS, pomognu svim građanima u BiH, pogotovo našem hrvatskom narodu“, dodala je  politička ravnateljica Akademije.
„Nadam se da ćemo iz ove Programske klauzure iznijeti ono što će biti naše smjernice i na čemu će se zasnivati djelovanje svih naših dužnosnika na svim razinama. Još jedanput vas pozdravljam ispred PA HDZ BiH i želim vam ugodan boravak u ovom prelijepom ambijentu i naravno dobre rezultate naše Programske klauzure“, zaključila je u svom obraćanju Bradara.

Moderatori uvodnog dijela Programske klauzure na temu „Gospodarstvo“ bili su: Dalibor Miloš i prof. dr. Zdenko Klepić.
Prva tema bila je Energetika - Stanje energetike u BiH i razvojni projekti, uvodničari ove teme bili su: Matan Žarić i Ilija Bakalar.
Uvodničar za temu Telekomunikacije bio je Vilim Primorac, dok je o Strategiji razvoja auto cesta i brzih cesta govorio uvodničar: Stjepan Krasić.
Pripadnost javnih prihoda, bila je tema o kojoj su govorili uvodničari:  Vjekoslav Bevanda - ministar financija u Vijeću ministara BiH, Jelka Milićević - ministrica financija FBiH te Zoran Zeljko.
O aktualnim pitanjima u poljoprivredi, govorio je uvodničar: Donko Jović.

U subotu, 09. svibnja uslijedio je nastavak Programske klauzure HDZ BiH, u  I. tematskom bloku na temu: „Slabosti postojećeg uređenja BiH i perspektive njihovog nadilaženja putem federalističko - konsocijacijskih načela i modela“ govorili su uvodničari: Dejan Vanjek, Ivan Vukoja i Milan Sitarski.

U II. tematskom bloku: „Socijalna pitanja u BiH“ i „Obrazovanje u BiH“ govorili su uvodničari: prof.dr.sc. Ivo Čolak i dr. Ante Kvesić, a moderator je bila Helena Lončar.

Adresa:
Kneza Domagoja bb
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

E-mail: [email protected]
Telefon: +387 36 382 314
https://politicka-akademija.ba
Copyright Politička Akademija