Održana Ljetna škola za polaznike IX. generacije PA HDZ BiH

10

Proteklog vikenda u Šibeniku je održana ''Ljetna škola'' za polaznike IX. generacije Političke akademije HDZ-a BiH. Osim dvosemestralne nastave Politička akademija HDZ-a BiH svojum polaznicima u suradnji sa Zakladom Hans Seidel i Zakladom hrvatskog državnog zavjeta nudi i mogućnost dodatnog stjecanja znanja i vještina kroz ''Ljetnu'' i ''Zimsku'' školu.

 Ovogodišnja ''Ljetna škola'' održana je u prekrasnom ambijentu hotela Jure u Šibeniku. Ljetna škola održana je u periodu od 18. do 21. lipnja 2020. godine . Na samom početku ''Ljetne škole'' prisutne je pozdravila politička ravnateljica PA HDZ BiH Lidija Bradara, koja je polaznicima i predavačima izrazila dobrodošlicu te poželjela ugodan boravak kroz rad i stjecanje novih znanja i vještina. U ime dugogodišnjeg partnera Zaklade Hanns Seidel polaznicima se obratila ravnateljica ureda u Zagrebu mr. sc. Aleksandra Markić-Boban. Zaklada Hanns Seidel je od samih početaka uz Političku akademiju HDZ-a BiH te uz podršku ove zaklade Politička akademija HDZ-a BiH provodi program dvosemestralne nastave kao i dodatne edukacije. Polaznicima se obratio i Srećko Prusina, ravnatelj Zaklade hrvatskog državnog zavjeta iz Zagreba, također zaklade koja pruža podršku Političkoj akademiji HDZ-a BiH od samog osnutka.

2

4

1

Prvi dan radnog dijela ''Ljetne škole'' polaznici su imali priliku slušati predavanja iskusnih predavača pa je tako kao uvodno predavanje održala mr.sc. Aleksandra Markić-Boban, ravnateljica Zaklade Hanns Seidel ureda u Zagrebu. Mr. sc. Aleksandra Markić-Boban održala je predavanje na temu ''Vanjskopolitičke opcije za male države: zašto je EU važna''.

Idući dan polaznici su slušali predavanje na temu ''Digitalna kompetencija: politička komunikacija u digitalno doba'' govorio je prof.dr. Domagoj Bebić sa Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Prof. dr. Domagoj Bebić zajedno sa polaznicima PA HDZ BiH održao je i radionicu na temu ''Kreiranje i upravljanje imidžom – društvene mreže, virtualna stvarnost''.

5

Polaznici IX. generacije sudjelovali su putem video linka i na Webinaru te su imali priliku slušati predavanje na temu ''Izazovi današnjeg zapošljavanja u uvjetima digitalizacije, globalizacije i pandemije. Predavanje je održala mr. sc. Dinka Krčelić iz Projectus grupe.

Zdeslav Perković iz koordinacije za protokol, logistiku i sugurnost Hrvatskog sabora govorio je o protokolu i bontonu sa naglaskom na diplomatski protokol i bonton. U sklopu predavanja održana je i simulacija diplomatske večer. Predavanje o osnovama političkog protokola nastavljeno je i treći dan.

6

Prof. dr. Gordana Iličić sa Filozofskog fakulteta Sveučulišta u Mostar, inače i redovita profesorica dvosemestralne nastave PA HDZ BiH predavala je na temu ''Podijeljena društva''.

8

Predavanje pod nazivom ''Mediji i politika'' te radionicu ''Komunikacijske vještine'' i ove godine održao je dr.sc. Zdravko Kedžo, profesor dubrovačkog sveučilišta.

9

Zadnji dan ''Ljetne škole'' predavanje na temu ''Analiza izbornih kampanja'' održap je prof.dr. Nino Ćorić sa Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.
11

7

Na samom kraju održana je evaluacija ''Ljetne škole'', a polaznike u narednom razdoblju očekuje pristupanje ispitnim testovima kako bi uspješno priveli obrazovanje kroz program dvosemestralne nastave Političke akademije HDZ-a BiH.

Adresa:
Kneza Domagoja bb
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

E-mail: [email protected]
Telefon: +387 36 382 314
https://politicka-akademija.ba
Copyright Politička Akademija