Održana Javna tribina „Obrazovanje u BiH s osvrtom na Tuzlansku županiju“

JT_Tuzla_naslovna_420_x_315
Politička akademija HDZ-a BiH i Županijski odbor HDZ-a BiH Soli održali su Javnu tribinu „Obrazovanje u BiH s osvrtom na Tuzlansku županiju“  29. travnja 2014. godine u konferencijskoj dvorani hotela Tuzla. 

Na javnoj tribini su govorili zamjenik predsjednika HDZ-a BiH Nikola Lovrinović, koji je govorio o stanju obrazovnog sustava u BiH općenito i predstavio opredijeljenost HDZ BiH za osiguranje ustavnog prava obrazovanja na materinjem jeziku, kako Hrvatima tako i predstavnicima svih ostalih naroda u BiH, te prava izbora plana i programa po želji roditelja, zatim Helena Lončar, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa ZHŽ i predsjednica Koordinacije ministara obrazovanja županija u kojima se nastava izvodi na hrvatskom jeziku govorila je o radu Koordinacije i Jozo Jurina, ministar obrazovanja, znanosti, kulture i športa SBŽ govorio je o osnovnim ljudskim pravima i segregaciji u obrazovanju. 

Izviješće o stanju obrazovnog sustava u Tuzlanskoj županiji podnio je Nikola Čiča, ravnatelj Pedagoškog zavoda Tuzlanske županije, i Boris Ćurković, stručnjak u oblasti obrazovanja, koji je govorio o sustavima i vrijednostima u obrazovanju općenito. Nakon izviješća i izlaganja sudionici javne tribine su govorili o konkretnim slučajevima i problematici diskriminacije hrvatskog naroda u oblasti obrazovanja gdje hrvatskoj djeci u osnovnim i srednjim školama nije omogućeno imati nastavu na hrvatskom jeziku.

 Uoči radnoga dijela javne tribine sudionicima i nazočnima su se obratili predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Soli Mijo Krešić i izvršni ravnatelj Političke akademije HDZ-a BiH Damir Džeba.

image_9_380_x_285

Adresa:
Kneza Domagoja bb
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

E-mail: [email protected]
Telefon: +387 36 382 314
https://politicka-akademija.ba
Copyright Politička Akademija