Na Visu održana Ljetna škola Političke akademije ZHDZ

Vis_PA_ZHDZ_2014-3_330_x_226
Vis – 6.-8. lipnja - Protekli vikend na otoku Visu je održana Ljetna škola Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta (ZHDZ) na kojoj su sudjelovali predstavnici Političke akademije HDZ-a BiH, Damir Džeba, izvršni ravnatelj PA HDZ-a BiH, Branislav Stojkić, alumnist I. generacije PA HDZ BiH i predsjednik ŽO Mladeži HDZ-a HNŽ i Adrijana Prskalo, polaznica III. generacije PA HDZ-a BiH. 

Program se sastojao od predavanja i radionica u kojem su sudjelovali predavači iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji su na poziv Srećka Prusine, ravnatelja Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, i Michaela Langea, voditelja Ureda Konrad Adenauer Zaklade u Zagrebu, govorili o raznim temama. Prvoga dana ljetne škole dr.sc. Pero Maldini sa Sveučilišta u Dubrovniku govorio o temama „Što je politika, a što nije“„Osnove političkog djelovanja“, dr.sc. Mladen Puškarić s Hrvatskih studija o temi „Utjecaj neformalnih grupa na međunarodni svjetski poredak“, dr.sc. Tihomir Cipek s Fakulteta s političkih znanosti u Zagrebu o temi „Europski izbori – Demokracija i EU“, doc.dr.sc. Nino Raspudić s Filozofskog fakulteta u Zagrebu govorio je o temama „Mediji kao politički akteri u Republici Hrvatskoj“ i Analiza političke scene u RH na temelju rezultata izbora za Europski parlament 2014.“ a doc.dr.sc. Nino Ćorić s Filozofskog fakulteta u Mostaru o temama „Politički marketing“ i „Plan komunikacije u izbornoj kampanji“. Drugoga dana obrađene su teme „Javno komuniciranje političara/ki (osnovne tehnike ispravnog komuniciranja, argumentacija i dijalektika, metode pobijanja protivnika, trikovi i manipulacije) dr.sc. Ozana Ramljak s Veleučilišta VERN i „Struktura javnog nastupa“ (osnovne konstrukcije govora, zamke u govoru, kako pripremiti govor, kontakt s publikom, trema i uvjerljivost, stilovi komuniciranja, kako biti sažet, sadržajan i razumljiv, upute za raspravu, kreiranje vlastitog stila) mr.sc. Zdravko Kedžo sa Sveučilišta u Dubrovniku. 

Zaklada Hrvatskog državnog zavjeta i Politička akademija HDZ-a BiH nastavljaju zajedničku suradnju i aktivnosti na raznim projektima te zajedno sa svojim partnerima provode edukacije kroz seminare, radionice, okrugle stolove, konferencije, ljetne i zimske škole.

Adresa:
Kneza Domagoja bb
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

E-mail: [email protected]
Telefon: +387 36 382 314
https://politicka-akademija.ba
Copyright Politička Akademija