Ljetnu školu u Baškoj Vodi održali PA HDZ-a BiH, ZHDZ i Zaklada Hanns Siedel

Ljetna_kola_B.Voda_-_naslovna_700_x_288_500_x_206
Baška Voda 10.-12. lipnja 2015. godine - U organizaciji Političke akademije HDZ-a BiH, Zaklade Hanns Seidel  - Ured u Zagrebu i Zaklade Hrvatskog državnog zavjeta održana je trodnevna Ljetna škola za polaznike IV. generacije i alumniste Političke akademije HDZ-a BiH kao i za nekoliko alumnista Političke akademije ZHDZ-a iz Republike Hrvatske.
Ljetna škola na temu „Budućnost Bosne i Hercegovine“ se održala u Baškoj Vodi od 10. do 12. lipnja 2015. godine. Na početku rada ljetne škole pozdravnim riječima su se obratili Srećko Prusina, ravnatelj Zaklade Hrvatskog državnog zavjeta, Lidija Bradara, politička ravnateljica PA HDZ-a BiH,  i Filip Vidulin, donačelnik Baške Vode i predsjednik OO HDZ Baška Voda.
Ljetna_kola_B.Voda_-_3_400_x_266

Uvodnu riječ i upoznavanje sudionika s tematikom Ljetne škole programom obuke i odabranom temom imao je Damir Džeba, izvršni ravnatelj PA HDZ-a BiH. 

Ljetnu školu, prvim predavanjem na temu „Budućnost BiH“, otvorio je Predsjednik Federacije BiH i potpredsjednik HDZ-a BiH gosp. Marinko Čavara.

Ljetna_kola_B.Voda_-_2_380_x_253
Tijekom tri dana sudionici na ljetnoj školi su, u okviru zadane teme, kroz radionice vježbali znanja i vještine iz javnog nastupa i argumentacije.  Vježbe i radionice su održali treneri iz Hrvatskog debatnog društva koji su pripremili za sudionike
Upoznavanje s osnovama argumentacije u javnom nastupu, izrada argumentacije i vježbanje javnog nastupa“, „Izrada argumentacije i vježbanje javnog nastupa – struktura govora, prilagođavanje publici, dobre i loše prakse“,  „Pripreme za javni nastup, savladavanje treme, kontrola tijela i glasa, držanje uvjerljivog govora“,  „Analiza argumentacije i prilagodba poruka“  i „Vježbanje javnog nastupa / debata“. 

Ljetna_kola_B.Voda_-_5_350_x_197

Posljednjeg dana održana je evaluacija Ljetne škole PA HDZ-a BiH na kojoj su se ocijenile održane radionice, korisnost sadržaja i odabrane teme. Istaknuto je zadovoljstvo organizacijom, korisnost prezentiranih sadržaja i radionica, ali i prijedlozi da se ovakve i slične obuke održavaju i lokalnim organizacijama HDZ-a BiH.

Adresa:
Kneza Domagoja bb
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

E-mail: [email protected]
Telefon: +387 36 382 314
https://politicka-akademija.ba
Copyright Politička Akademija