Ljetna škola ZHDZ-a na Visu

pa_hdz_bih_350_x_209
Vis – 4.-7. lipnja 2015. godine – Na otoku Visu je održana Ljetna škola Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta (ZHDZ) na kojoj su sudjelovali predstavnici Političke akademije HDZ-a BiH, Adrijana Prskalo, alumnist III. generacije PA HDZ BIH i predsjednica OO Mladeži HDZ BIH Rama i Ana Dankić, alumnist II. generacije PA HDZ-a BIH.
Program se sastojao od predavanja i radionica u kojem su sudjelovali predavači iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji su na poziv Srećka Prusine, ravnatelja Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, i Michaela Langea, voditelja Ureda Konrad Adenauer Zaklade u Zagrebu, govorili o raznim temama.
Prvoga dana ljetne škole dr.sc. Pero Maldini sa Sveučilišta u Dubrovniku govorio o temama „Što je politika, a što nije“ i  „Osnove političkog djelovanja“, doc.dr.sc. Nino Ćorić s Filozofskog fakulteta u Mostaru o temama „Politički marketing“„Plan komunikacije u izbornoj kampanji“, prof.dr.sc. Davor Ljubomir o Filozofiji politike, moralu i suvremenom društvu te dr.sc. Mladen Puškarić s Hrvatskih studija o temi „Utjecaj neformalnih grupa na međunarodni svjetski poredak“.
Drugoga dana obrađene su teme “Timski rad-suradničko vođenje” Ana Mandac, Olimp Consalting, „Javno komuniciranje političara/ki (osnovne tehnike ispravnog komuniciranja, argumentacija i dijalektika, metode pobijanja protivnika, trikovi i manipulacije) i „Struktura javnog nastupa“ (osnovne konstrukcije govora, zamke u govoru, kako pripremiti govor, kontakt s publikom, trema i uvjerljivost, stilovi komuniciranja, kako biti sažet, sadržajan i razumljiv, upute za raspravu, kreiranje vlastitog stila) mr.sc. Zdravko Kedžo sa Sveučilišta u Dubrovniku te doc.dr.dc Ivan Tanta, Veleučilište VERN.

Zaklada Hrvatskog državnog zavjeta i Politička akademija HDZ-a BiH nastavljaju zajedničku suradnju i aktivnosti na raznim projektima te zajedno sa svojim partnerima provode edukacije kroz seminare, radionice, okrugle stolove, konferencije, ljetne i zimske škole.

Adresa:
Kneza Domagoja bb
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

E-mail: [email protected]
Telefon: +387 36 382 314
https://politicka-akademija.ba
Copyright Politička Akademija