Ljetna škola Političke akademije HDZ BiH u Neumu

Ljetna_skola_NEUM_20.-22.6.2013_za_web_450_x_253
Na trodnevnoj ljetnoj školi Političke akademije HDZ BiH koja se u suradnji s njemačkom zakladom Hanns Seidel protekli vikend održala u Neumu, sudjelovalo je tridesetak polaznika prve dvije generacije jednogodišnje izobrazbe Političke akademije HDZ BiH. Tema je bila vezana uz Europsku uniju, a predavači su bili: prof. dr. Dragan Čović, prof. dr. Mladen Puškarić, mr. sc. Aleksandra Markić Boban i Alenka Hudek. Na ljetnoj školi održane su  i dvije radionice na teme kako uspješno aplicirati i voditi projekte iz EU fondova, te kako uspješno aplicirati za posao u institucijama EU, a koje je vodila mr. sc. Dinka Krčelić. 

Gđa. Alenka Hudek iz veleposlanstva RH u Bosni i Hercegovini je u svom predavanju govorila o iskustvima RH na putu u punopravno članstvo u EU. Prof. dr. Mladen Puškarić je napravio retrospektivni pregled EU integracije od njenog samog utemeljenja, preko Lisabonskog ugovora, do skorašnjeg pristupanja Hrvatske, a mr. sc. Aleksandra Markić Boban je govorila o politici proširenja EU. 

Najviše zanimanja svakako je privuklo predavanje prof. dr. Dragana Čovića koji je govorio o iskušenjima koje prolazi Bosna i Hercegovina na svom putu u euroatlantske integracije.
Ljetna_skola_NEUM_20.-22.6.2013_10_300_x_169

Rad same ljetne škole svojim obraćanjima, te aktivnim sudjelovanjem, pozdravili su i politička ravnateljica PA HDZ BiH Lidija Bradara, zatim Vlado Džoić, glavni tajnik HDZ BiH, te Živko Matuško, načelnik Neuma.

Adresa:
Kneza Domagoja bb
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

E-mail: [email protected]
Telefon: +387 36 382 314
https://politicka-akademija.ba
Copyright Politička Akademija