Lidija Bradara sudjelovala na okruglom stolu „Znanstvena diplomacija“ u Zagrebu

bradara_zg_1.3.12
Članica Predsjedništva HDZ BiH i ravnateljica Političke akademije HDZ BiH Lidija Bradara sudjelovala je u četvrtak, 1. ožujka 2012. godine, na okruglom stolu „Znanstvena diplomacija" koji je dio niza okruglih stolova „Javna diplomacija, imidž nacije i brendiranje", kojeg su Zaklada Hanns Seidel i Diplomatska akademija MVEP RH organizirali u Smaragdnoj dvorani hotela „The Regent Esplanade Zagreb".

Tom prilikom proslavljeno je 15 godina djelovanja Zaklade Hanns Seidel u Hrvatskoj.
 Cilj okruglog stola je bio kroz razmjenu iskustva hrvatskih i međunarodnih stručnjaka potaknuti raspravu i uspostaviti stalni javni dijalog o različitim područjima i aspektima vanjske politike i diplomacije, pa tako i u području znanstvene diplomacije.

U radu okruglog stola sudjelovali su predstavnici diplomatskog zbora, domaći i strani priznati stručnjaci, ravnatelji međunarodnih i domaćih kulturnih institucija, te uglednici i znanstvenici.

Javna se diplomacija na početku 21. stoljeća susreće s novim globalnim, političkim, gospodarskim, obrazovnim, kulturnim i znanstvenim izazovima.

Akademska i znanstvena suradnja potiče uspostavu i poboljšanje odnosa država, potičući i trasirajući službeni dijalog.

Znanstvena diplomacija je i poseban oblik imidža brendiranja nacije, koji podjednako želi dokazati pripadnost međunarodnoj akademskoj zajednici kao i koristiti akademske resurse kao oblika međunarodnog komuniciranja.

Adresa:
Kneza Domagoja bb
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

E-mail: [email protected]
Telefon: +387 36 382 314
https://politicka-akademija.ba
Copyright Politička Akademija