HDZ i HNS BiH završili Klauzuru na Kupresu

Klauzura_HDZ_BiH__Dr.DC_450_x_300
KUPRES, 12.09.2014. Službeno otvaranje kampanje HDZ BiH započelo je klauzurom u hotelu Adria Ski na Kupresu, na kojoj je o strateškim odrednicama izborne kampanje govorio je dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH te kandidat za člana Predsjedništva BiH u ime koalicije HDZ-a i stranaka okupljenih u HNS-u BiH.

„Pozivam sve da se okupe oko ideje Hrvatskoga narodnoga sabora. To je hrvatski odgovor, naš projekt kako zaštititi hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, kako mu osigurati ustavnu i svaku drugu jednakopravnost i kako stvoriti pretpostavke za reforme koje će ubrzo nakon izbora uslijediti u BiH. U tom procesu moramo imati snažnu poziciju, a imat ćemo jer će HDZ BiH, zajedno sa drugim strankama Hrvatskoga narodnoga sabora okupljenih u koaliciji, na sljedećim općim izborim u listopadu osvojiti preko 70 posto hrvatskih glasova", kazao je danas na početku svoga izlaganja na Klauzuri HDZ BiH u Kupresu, predsjednik HDZ BiH i predsjednik HNS-a BiH dr. Dragan Čović, kandidat za hrvatskoga člana Predsjedništva BiH.
Klauzura_HDZ_BiH__Dr.DC_i_TK_400_x_300 

Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ RH, kazao je na početku svoga pozdravnoga govora:

„Niti jedan Hrvat ne može biti miran gdje god živio, ako Hrvati u BiH nisu ravnopravni. To bi im Ustavom trebalo biti zagarantirano, s obzirom da smo mi konstitutivni narod i da ja BiH naša domovina. Prirodno je osjećati taj problem kao svoj problem ,
Dojmilo mi se to što ćete voditi čistu kampanju i to je ono što HDZ uvijek mora odlikovati – vođenje jedne afirmativne, pozitivne i čiste kampanje.
Ovaj je odgovor Hrvata, odgovor HDZ-a, odgovor koalicijskih partnera definitivno jest nešto što bi trebalo biti naš recept, naš zahtjev da napokon postanemo ravnopravni. U onom što vi tražite nema nikakvih pretenzija, niste imperijalisti i ni mi ni vi ne tražite nešto što je tuđe, mi ne tražimo da se dokidaju tuđa prava, mi da želimo da ista prava koja mi nemamo, a koja trebamo dobiti imaju i ostala dva naroda. Oni ih imaju mi ih nemamo. Stoga mislim da je ova kampanja prevažna i uvjeren sam da ćete uvjerljivo pobijediti.

Uslijedio je dio zatvoren za javnost, na kome su predstavljene sektorske politike kroz sedam točaka na tri razine. To su:

1. Gospodarska strategija HDZ BIH
2. Konkretne smjernice gospodarskog razvoja u nadolazećem razdoblju; te Socijalna i zdravstvena politika HDZ BiH
3. Vladavina prava i ravna država u Programu HDZ BiH
4. Pozicija Hrvata u oblasti medija i informiranja
5. Obrazovanje, kulturna i znanstvena politika HDZ BiH
6. Zaštita vrijednosti Domovinskog rata i branitelja u Programu HDZ BiH
7. Aktivnosti federalne platformaške vlasti na razvlašćivanju županija (zakonodavne, financijske, kadrovske i sl. Aktivnosti)

Klauzura_HDZ_BiH__LB_350_x_263

Na II. Panelu koji je nosio naziv „Strategija i organizacija kampanje" bilo je riječi o Planu i programu javnih nastupa u kampanji, promatračkim timovima HDZ-a BiH i Media planu kampanje.
Na predstavljanju Komunikacijske strategije i medija u kampanji, teme rasprave bile su: „Novi komunikacijski izazovi političke kampanje" i „Novi medijski kanali i Internet TV HDZ BiH.
U zadnjem dijelu II. Panela govorilo se o ulozi globalnih društvenih mreža u izbornoj kampanji.

Na III. Panelu bilo je riječi o BiH u Euroatlantskim integracijama. Govorilo se o poteškoćama i izazovima na putu BiH ka EU i NATO-u, „Partnerstvu za mir" i iskustvu Republike Hrvatske u procesu euroatlantskih integracija.

Klauzuru je zatvorio predsjednik HDZ-a i HNS-a dr. Dragan Čović, kazavši „Na nama je da razmišljamo kako pokrenuti BiH, kako na pravi način predstaviti hrvatski narod, i kako to na sličan način možemo kazati onima kojima ćemo se obraćati. To je mjera jesmo li za sva vremena uspjeli, proteklih 15 godina djelovanja međunarodne zajednice u BiH na eliminiranju hrvatske političke volje u BiH, staviti u drugi plan. Mislim da smo napravili ogroman iskorak, i da će mjera onoga jesmo li to dobro odradili biti 12. listopada. Stoga vas pozivam da radimo mnogo više nego što smo do sada radili, da možemo provesti ovih 7 odgovora naše politike, i da vratimo čast političkoj aktivnosti u Bosni i Hercegovini."

Nakon završetka klauzure, izaslanstvo HDZ-a i HNS-a BiH predvođeno dr. Draganom Čovićem, položilo je vijenac kod spomenika ispred crkve Svete Obitelji. A nakon toga svi su nazočili na sv. misi.

Adresa:
Kneza Domagoja bb
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

E-mail: [email protected]
Telefon: +387 36 382 314
https://politicka-akademija.ba
Copyright Politička Akademija