HDZ BiH na seminaru IRI-ja u Bukureštu

Irena_M_IRI_Bukurest_350_x_232

Proteklog tjedna, od   11. do 15. prosinca, program za Europu Međunarodnog republikanskog instituta – IRI-ja  (International Republican Institute), u Bukureštu je održan posljednji ovogodišnji seminar.

Seminar je organiziran u suradnji sa Robert Schuman Institutom. HDZ BIH je predstavljala Irena Mrnjavac iz Kiseljaka, jedina predstavnica Bosne i Hercegovine. Na seminaru su se usvojila nova znanja i vještine a posebna vrijednost su opći pozitivni dojmovi i novi kontakti s europskim kolegama.

Treninge su za 30 mladih lidera iz cijele Središnje i istočne Europe držali su Balint Porcsalmi iz Rumunjske, Mark Szabo iz Mađarske, Anja Petrović iz BiH, te Alfoso Serrano iz Španjolske.

Teme poput kreiranja kampanja, odabira strategije, pravih poruka i slogana, umrežavanja, lobiranja, političkog komuniciranja te ideologija općenito, sudionicima su bile jako korisne, no također je bilo i vremena za zajednička druženja uz razmjenu iskustava te kratke obilaske grada.

Zanimljivo je da su ovoga puta po prvi put na seminaru u Europi sudjelovale predstavnice Ukrajine, Moldavije i Gruzije, država koje su jasno izrazile svoj pozitivan stav prema Zapadu odnosno europskim vrijednostima.

Adresa:
Kneza Domagoja bb
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

E-mail: [email protected]
Telefon: +387 36 382 314
https://politicka-akademija.ba
Copyright Politička Akademija