EUROATLANSKI ODNOSI U 21. STOLJEĆU – MOGUĆNOSTI I IZAZOVI

sipan_PA_300_x_225
Politička akademija HDZ BiH je na poziv organizatora sudjelovala je u radu Međunarodne znanstvene konferencije „EUROATLANSKI ODNOSI U 21. STOLJEĆU – MOGUĆNOSTI I IZAZOVI" koja se održavala na otoku Šipanu od 29. kolovoza do 3. rujna 2011. godine.Tijekom rada znanstvene konferencije raspravljano je i o temama klimatskih promjena, ekologije, energije i sigurnosti

Međunarodnu znanstvenu konferenciju organizirali su Atlantsko vijeće Hrvatske, Zaklada Hanns Seidel i Centar za međunarodne studije uz podršku Zaklade Hrvatskog državnog zavjeta. Prema riječima organizatora ova znanstvena konferencija školuje 37. generaciju polaznika koju čine diplomati, predstavnici ministarstava vanjskih poslova, zatim studenti poslijediplomskih studija iz oblasti međunarodne politike i diplomacije, te doktorandi i znanstvenici iz područja političkih znanosti i međunarodnih odnosa.Tijekom održavanja znanstvene konferencije svoje izlaganje imao je predsjednik HDZ BiH i Hrvatskog narodnog sabora  prof. dr sc. Dragan Čović . Predsjednik Dr. Čović na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji održao je izlaganje na temu „Bosna i Hercegovina i euroatlantski odnosi".Na konferenciji je sudjelovalo oko pedesetak polaznika iz desetak europskih zemalja. Uz predsjednika Dr. Čovića na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji je bila nazočna i dopredsjednica HDZ BiH i kandidat za predsjedatelja Vijeća ministara BiH gđa. Borjana Krišto.

U ime Političke akademije HDZ BiH aktivno su sudjelovali u radu programa konferencije Lidija Bradara,  politička ravnateljica, i Damir Džeba, tajnik, a također su obavljeni razgovori s organizatorima o mogućoj budućoj suradnji na različitim projektima.
Na konferenciji su, između ostalih, svoje izlaganje imali i gđa. Kolinda Grabar Kitarović, pomoćnica glavnog tajnika NATO-a, te Cristoph Israng, načelnik odjela za jugoistočnu Europu u vladi SR Njemačke.

Adresa:
Kneza Domagoja bb
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

E-mail: [email protected]
Telefon: +387 36 382 314
https://politicka-akademija.ba
Copyright Politička Akademija