Dr. Karsten Dummel na Političkoj akademiji HDZ-a BiH

Karsten_Dummel_3_450_x_338
Politička akademija HDZ-a BiH, u suradnji s partnerskom Zakladom Konrad Adenauer - Predstavništvo u BiH (KAS BiH), organizirala je susret između Dr. Karstena Dummela, ravnatelja KAS-a BiH, i kandidata HDZ-a za Europski parlament, a zatim predavanje na temu „Moć, nemoć i otpor. Između rezignacije i samoostvarenja. Jedna njemačka biografija.“  Domu HDZ-a BiH u Mostaru

Dr. Dummel i kandidati HDZ-a za izbore u Europski parlament, koji će se održati 25. svibnja 2014. godine, održali su kratki susret na kojem istakli važnost izlaska na europarlamentarne izbore, davanju potpore demokršćanskoj opciji, ali i o značaju djelovanja Zaklade Kondrad Adenauer diljem svijeta, pa tako i u Bosni i Hercegovini.

Nakon susreta Dr. Karsten Dummel je održao predavanje na temu Moć, nemoć i otpor. Između rezignacije i samoostvarenja. Jedna njemačka biografija.“  u kojoj je predstavio svoje životno iskustvo i ideale. Istaknuto je kako je tijekom svog života, između ostalog, zbog svoje bliskosti s protestantskom crkvom i aktivizma, prolazio torture komunističkog režima u pravom smislu riječi. Tako nije mogao redovito maturirati, odbijan mu je prijem na fakultet, 56 puta mu je odbijan zahtjev za napuštanje tadašnjeg DDR-a, propisivana su mu radna mjesta čistača prozora, objekata i pomoćnih poslova, zabranjivani su mu kontakti, putovanja, izlazak iz grada, kontrolirana mu je pošta i konačno, bio je u zatvoru.

Dr. Dummel je danas je predavač retorike na Sveučilištu u Tibingenu u Njemačkoj i Michiganu u SAD. Član je njemačkog P.E.N. Centra. Nakon funkcija voditelja centra za obuku KAS-a u Stuttgartu i Hamburgu, te voditelja Međunarodnih ureda zaklade u Dakaru i Nairobiju, a od veljače je ravnatelj Predstavništva KAS-a Bosni i Hercegovini.

 Dummel_6_350_x_263

Nakon vrlo zanimljivog i korisnog predavanja Lidija Bradara, ravnateljica Političke akademije, je Dr. Karstenu Dummelu uručila Monografiju HDZ-a BiH u spomen na njegovo prvo predavanje u BiH i susrete u Domu HDZ-a BiH.

Adresa:
Kneza Domagoja bb
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

E-mail: [email protected]
Telefon: +387 36 382 314
https://politicka-akademija.ba
Copyright Politička Akademija