Dr. Dragan Čović održao predavanje polaznicima Političke akademije HDZ-a BiH

dsc08490_resize_16521

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović na Kupresu je održao predavanje polaznicima V. generacije Političke akademije HDZ BiH.

dsc08491_resize_16521 

Zimska škola Političke akademije HDZ BiH održava se u Hotelu „Adria Ski“ na Kupresu od 31. siječnja – 2. veljače 2016 godine. Predsjednik Čović održao je predavanje: ''BiH na putu prema europskim integracijama s osvrtom na aktualnu političku situaciju''.

 dsc08502_resize_16513

Dr. Čović pojasnio je svima trenutno političko stanje u BiH te kako je organizirana vlast u državi. „Situacija u BiH je od Daytona do danas uvijek bila u manjoj ili većoj mjeri zamršena ali vlast sve više preuzimaju odgovornost. Bolje i odgovornije radimo na integraciji BiH u EU i što je najvažnije konačno sami sebe motiviramo i postavljamo zadatke. Svaka promjena povlači reakciju. Govoreći s pozicije predsjedatelja Predsjedništva BiH moram istaknuti da smo djelovali jedinstveno, gradeći konsenzus i izbjegavajući preglasavanje. Svaki unutarnji dogovor je uspjeh za sve nas u BiH. Veliki iskorak BiH na njenom putu u EU je učinjen. Predaja zahtjeva za članstvo u EU 15. veljače u Bruxellesu zasigurno je jedna od povijesno važnih datuma u novijoj povijesti BiH. Vjerujem da ćemo kroz politički dogovor o izmjenama Izbornog zakona Europi vrlo skoro poslati još jednu snažnu poruku, a to je da smo sposobni samostalno rješavati probleme i da BiH može funkcionirati kao ozbiljna država koja zavređuje mjesto u velikoj EU obitelji“, kazao je između ostalog na predavanju predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović.

Sudionike i goste Političke akademije HDZ-a BiH pozdravili su Lidija Bradara, ravnateljica Političke akademije HDZ-a BiH,  Srećko Prusina, ravnatelj Zaklade hrvatskog državnog zavjeta RH i mr.sc. Aleksandra Markić Boban, ravnateljica zagrebačkog ureda njemačke Zaklade Hanns Seidel.

Na početku održavanja Zimske škole održano je i predavanje za dužnosnike HDZ-a BiH i njihove voditelje ureda pod nazivom ''Osnove protokola''. Predavanje je održala gospođa Milada Privora, predavačica na Visokoj školi međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld i bivša šefica protokola u Uredu Predsjednika RH. (hdzbih.org)

Adresa:
Kneza Domagoja bb
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

E-mail: [email protected]
Telefon: +387 36 382 314
https://politicka-akademija.ba
Copyright Politička Akademija