Diplomatska akademija u Dubrovniku

Group_Photo_Dubrovnik_Hsst_2014_Diplomati_450_x_269
U Dubrovniku, od 6. do 9. listopada 2014. godine održan je 16. seminar o procesima europskih integracija u organizaciji Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske i  Zaklade Hanns Seidel.  U suradnji sa organizatorima Politička akademija HDZ BiH osigurala je mjesto za svoje alumniste a priliku ovaj put je dobio Damjanović David alumnist II. generacije.
Uvodnu riječ uoči početka seminara imala je mr.sc. Aleksandra Markić Boban , ravnateljica Ureda Zaklade Hanns Seidel u Zagrebu, direktor Diplomatske akademije dr. Mladen Andrlić i Vlasta Brunsko, direktorica ureda,  CAAS Dubrovnik.
Trodnevni program se sastojao od predavanja i radionica u kojem su sudjelovali istaknuti profesori i predavači  na teme : Članstvo Hrvatske u EU i utjecaj na Regiju – predavač Hrvoje Marušić, asistent u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova. Globalni trendovi i izazovi predavač Hans Peter Annen, njemački ambasador u Hrvatskoj. EU i mogući koncepti - predavač Manfred Scheich,  bivši predstavnik Republike Austrije u EU. Funkcioniranje europskog zakona u državnom pravnom sustavu predavač Koraljka Sansović, MFEA, Zagreb.  Panel  za Stratešku komunikaciju EU – predavač Satka Hajdarpašić, Diplomatska akademija MFAEI, Podgorica; Mladen Andrlić, direktor MFEA Zagreb; Skender Durmishi, Diplomatska akademija MFAEI, Priština. Kriza u Eurozoni : Novi izazovi i pristupi – predavač Dr. Eckart D. Stratenschulte, Direktor Europske Akademije Berlin. Funkcioniranje prije i nakon pristupanja EU – predavač Hrvoje Ćurko, Savjetnik, Diplomatska Akademija, MFEA, Zagreb. Europski putovi budućnosti – predavač Dr. Werner Weidenfeld, Direktor CAP Munchen. Pravni aspekti Krize predavač  Prof.Dr. Iris Goldner Lang, Pravni Fakultet, Sveučilište u Zagrebu.
Seminar je pretekao na izuzeto kvalitetnoj razini, osigurna je mogućnost razmjene različitih iskustva i znanja, kao i problemi vezani za zemlje poput Bosne i Hercegovine koje su na putu prema sudjelovanju u daljnjim procesima pridruženja u EU. Također Politička akademija HDZ BiH dobila je dodatnu veličinu nakon što su svi sudionici upoznati sa dosadašnjim radom.
Seminar je završen dodjelom certifikata za sve sudionike programa od strane predstavnika zaklade Hanns Seidel i Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH.

Adresa:
Kneza Domagoja bb
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

E-mail: [email protected]
Telefon: +387 36 382 314
https://politicka-akademija.ba
Copyright Politička Akademija