Dan izbora - seminar i radionica u Domu HDZ-a BiH u Mostaru

Dan_izbora_400_x_225
U Domu HDZ-a BiH u Mostaru, u srijedu 8. listopada 2014. godine.  održan je seminar-radionica „Dan izbora“ u organizaciji Političke akademije HDZ-a BiH i Zaklade Konrad Adenauer u BiH.
Uoči početka radnog dijela seminara pozdravnim i uvodnim riječima obratio se Damir Džeba, izvršni ravnatelj Političke akademije HDZ-a BiH, kazavši kako se često pozornost temama seminara i radionica usmjerava ka javnim nastupima i političkoj komunikaciji a zapostavljaju vrlo važne teme tehničke provedbe izbornih procesa i aktivnosti. Za brzu, učinkovitu i kvalitetnu provedbu izbornih aktivnosti, od pripreme rada biračkih odbora, promatrača, proces glasovanja, statistike izlaznosti i na koncu brojanja glasova i konačnih rezultata, potrebne su sustavne obuke i primjene novih vještina i tehnologija.
Dan_izbora_resize_300_x_225 

Predavanje i  prezentacije o temi „Rad biračkih odbora i promatrača na dan izbora“ održao je Ivan Baković,  a radionicu na teme „Elektronički unos i obrada rezultata izbora“ i „Aplikacije za unos podataka na dan izbora“ održali su Mario Grgić, tajnik Izvršnog izbornog stožera HDZ-a BiH, i Toni Spajić, programer.

Sudionici su raspravljali o problematici i primjerima koji se događaju za vrijeme izbornog procesa na dan izbora ali i tijekom promatranja brojanja glasova. Također su predlagane ideje i rješenja za unaprjeđenje aplikacija koje brzo i učinkovito daju informacije  izlaznosti birača na dan izbora i praćenje statistike.

Adresa:
Kneza Domagoja bb
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

E-mail: [email protected]
Telefon: +387 36 382 314
https://politicka-akademija.ba
Copyright Politička Akademija